Beylikdüzü ve çevre mahallelerinden Yakuplu, Gürpınar, Kavaklı, Haramidere ve Esenyurt’da özelliğini kaybetmiş, yanmış yada genellikle kullanım artığı parçaların soyulması sonucu çıkan parlak renkli soyma bakırlarınızı, lama, imalat artıkları, bakır talaşı, antigron kırma, ttr kırma ve kırkambar bakırlarınızı LME verilerine göre oluşan fiyatlar üzerinden satın almaktayız.

Bu konuda olabildiğince hassas davranmaya çalışıyoruz. 200 kg’ye kadar olan bakırlarınızı elektronik hassas terazilerimizle adresinize gelerek nakit olarak satın alıyoruz. Daha fazla olan bakır hurdalarınızı kapasitesi daha yüksek kantarımızda kendi yerimizde yada sizin uygun gördüğünüz size yakın bir yerde tartarak ödemeyi peşin olarak yapıyoruz.

Diğer mahallelerimiz : Adnan Kahveci, İhlas Marmara, Sahil, Bizimkent

 

İletişim Bilgilerimize Ulaşmak İçin Lütfen Tıklayınız

Aşağıda bazı hurda bakır çeşitleri hakkında bilgiler vermeye çalıştık.

 

Kırkambar Bakır Nedir ?

Hurda Bakır, Soyma Bakır

Kırkambar bakır, bazı bakır özelliklerini kaybetmiş, deforme olmuş yada başka bir maddeyle karıştırılmış bakırlara verilen genel bir addır. Bakır kazanlar, leğenler, ibrikler, güğüm, tepsiler, tencere gibi ev eşyaları, kablodan yakılarak çıkmış veya çıkarılmış bakırlar, su – nem gibi etkenlerle doğal rengini yitirerek siyahlaşmış, matlaşmış bakır çeşitlerine kırkambar bakır denilmektedir.

Soyma Bakır Neden Daha Değerlidir ?
Hurda bakır çeşitleri içerisinde en değerli bakırlar soyma bakır olarak tabir edilen kablonun plastik kısmı ayrılmış ve parlaklığını korumuş hurda çeşididir. Bu nedenle fiyat listesinde ayrı bir bakır çeşidiymiş gibi fiyatlandırılmaktadır. Parlak bakır kuyumculukda dahi kullanılmaktadır. Bu nedenle kırkambar bakıra göre daha değerlidir. 
Bakırın Madde Özellikleri
Bu yazımızı okuduğunuzda bakırın tahmininizden çok daha değerli olduğunu düşüneceğinizi tahmin ediyoruz. Kimya bilimi açısından teknik verilerle başlayalım. Atom numarası lise yıllarından beri öğrendiğimiz gibi 29 dur. Yoğunluğu 8,95 olarak ölçülen bakır 1084 °C dereceye kadar erimeden katı olarak kalabilmektedir.
Bakırın Kullanım Alanları 
Bu demek oluyorki ısınma ve soğutma sistemlerinde, mutfak eşyalarında, brulör, kombi, chiller gibi sistemlerde kullanım için son derece ideal bir element. Bununla da bitmiyor, bakır bildiğiniz üzere ısı ve elektriği en iyi ileten metallerdendir. Elektrik tesisatları, kablolar, sokak lambaları vs hepsinde bakır kullanılmaktadır. İmalat, Sanayi ve sanatla ilgili işlerde de bakır yoğun olarak kullanılır, fazla mukavemet göstermeden şekil verilebilir, üzeri işlenebilir, eğip bükülebilirdir. Ayrıca bakır paslanmaz kolay kolay oksitlenmez, oksitlense de kolayca parlatılabilir. Bu özelliği sanayi ve imalat sektörlerinde kaplama maddesi olarak da kullanılmasını sağlamıştır. Metalurji alanında, sanayi ve imalat sektöründe kaynak işlerinde bronz üretimi ve halk arasında sarı olarak tabir edilen çinko bakır karışımı sarı musluk, kapı kolları, anahtar, kapı kilitleri, vana, su saati (sayacı) ve paraların imalatında da yoğun olarak kullanılır.  Bakır bir metal çeşididir. Doğada kayalarda, suda, toprakta ve havada bulunur. Havada ve suda da bulunması sizleri şaşırtmış olabilir ancak daha ilginç olanlar da var. Örneğin, zararlı mantarları öldürücü özelliği ve bakteri oluşumunu engellemesi nedeniyle tarım alanında da kullanılan bir madde olduğunu söylesek, örneğin suni gübre imalatında katkı maddesi olarak kullanılıyor. Tarımda fazla kullanılması bitkilerin doğal gelişimini frenlemektedir. Bitkilerde, hayvanlarda ve hatta insanlarda da bakır bulunur. Hayvan ve insanların karaciğerlerinde 1 ile 5 grama kadar bakır depolandığı bilinmektedir.